Hoe

Voordat de teamcoaching begint, doet elk teamlid individueel de TMA Talentenanalyse (klik hier voor een voorbeeld). De teamleden geven hierbij antwoord op 312 vragen in een online-vragenlijst, dit duurt afhankelijk van de persoon ongeveer een uur. De analyse wordt besproken in een persoonlijk gesprek van circa 1,5 uur waarbij de talenten en competenties alsmede ontwikkelpunten besproken worden. Het teamlid ontvangt tijdens het gesprek de TMA in een overzichtelijk verslag. 

Na de individuele besprekingen gaan we aan de slag met het team. Afhankelijk van de vraag en wensen vanuit management en/of het team kunnen er meerdere dagdelen verzorgd worden.

Hierbij besteden we vooral aandacht aan de teamtalenten en hoe de verdeling hiervan is. Dit doen we in een spelvorm, waarbij genoeg ruimte is voor het onderling inzichtelijk maken en bespreken van de talenten. Zo is snel te zien en te voelen welke overeenkomstige talenten er zijn en hoe de diversiteit in het team is. Ook wordt besproken wat de doelstellingen van het team zijn en de ontwikkelpunten. Het zorgt er enerzijds voor dat teamleden meer gebruik gaan maken van elkaars talenten (‘wil jij dat doen, jij hebt daar meer energie op zitten dan ik’) en anderzijds zorgt het voor meer acceptatie (‘ik ergerde mij er altijd zo aan, maar nu snap ik waarom het voor jou zo belangrijk is’). Verder wordt er gewerkt aan vertrouwen binnen het team, hoe effectief en efficiënt te communiceren met elkaar en welke aannames en verwachtingen teamleden hebben ten opzichte van elkaar. De resultaten van alle teamleden worden weergegeven in een TMA Team Rapportage (klik hier voor een voorbeeld). 

Alleen een TMA voor de teamleden, zonder TeamTMA? Geen probleem, we dringen niks op.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers; hoe meer deelnemers, hoe lager de kosten. Er wordt per TMA betaald. De sessies met het team voor de TeamTMA worden per dagdeel in rekening gebracht. De TMA Teamrapportage is hierbij inclusief. 

Bel 06- 462 822 02, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte.